¡HUZZE! ¡HUZZE! ¡HUZZE!



Estimats Germans, dins del nostre Ritual pronunciem unes paraules que potser molts de nosaltres, no sabem prou bé, el seu significat. Aquestes paraules son  ¡HUZZE! ¡HUZZE! ¡HUZZE!

Segons alguns autors, aquesta paraula ve de la llengua àrab, i el seu significat vol dir visca o salve, altres diuen que ve de l’escocès, i que vol dir “hurra”, segons uns altres, era el nom que donaven en l’Antic Egipte algunes tribus semítiques a la planta acàcia, que varen consagra al sol, com a símbol de la immortalitat, sacsejant les seves rames com a senyal de felicitat m’entres cridaven UZZA o UZZE. Segons alguns autors això ho feien com un ritual desprès de fer mal al cel o a la terra, (al llaurar-la per exemple), doncs pensaven que devien de congraciar-se amb els deus que segons ells els governaven.

Però segons altres autors, tornem a trobar  reminiscències d’aquets rituals d’adoració a la Mare Terra y al Pare Cel, en lels rituals dels MM.·.MM.·. operatius, quan a l’acabar la construcció d’una catedral, demanaven  permís i perdó al G.·.A.·.D.·.U.·., ja que la construcció agredia al Cel i a la Terra amb la seva presencia. Aquet ritual es basava amb el poder del so y la presencia física: el so de les campanes, i la presencia física del braç en alt, exclamant UZZE, HUZZE, UZZE, exclamació feta cara a l’aire, cara al sol.

Clar que en totes aquestes explicacions, falta quelcom, que és el fonament i raó de ser de les coses, pel que són una mica insatisfactòries, però desprès de molt investiga, es va trobar  que en realitat la nostra aclamació, era alguna cosa, íntimament lligada al déu dels constructors en l’antic Egipte, deïtat importantíssima originada en Memphis y que rebia el nom de Ptah.

Ptah (Arquitecte-escultor de l’Univers y no creador), era el déu, no només dels constructors, sinó que també d’escultors, artesans, ferrers i artistes, és el que acaba identificant-se amb Osiris, i del que els grecs, deformaren desprès la seva imatge, atributs i culte per crea al seu Hefestos (el Vulcà Roma), és molt conegut l’organitzades que estaven les guildes de constructors de l’Antic Egipte, l’origen vertader y bressol de la Maçoneria.

Tots aquet apunts han estat triats, entre els escrits fets per el Dr. Carlos Raitzin. 

Treball realitzat per Cantet

Comentarios