V.·.I.·.T.·.R.·.I.·.O.·.L.·.


Tinc que comença dient que sobre estes paraules es podrien omplir infinitat de fulls jo miraré de fer una petita explicació del que aquesta paraula ens afecta als maçons .

Aquesta paraula realment son les inicials d’una oració llatina, “ Visita Interiora Terra Rectificando Invenies Ocultum Lapidem”. Que ve a dir: (Visitant l’interior de la terra i rectificant trobaràs la pedra amagada). VITRIOL, és també un símbol alquímic, que es fa servir per la transmutació, aquest es el símbol que nosaltres els maçons, tenim que treballar, pel procés de la nostra pròpia transmutació, per poder sortí de la foscor i trobar la Llum.

D’aquí podria sortir la creença principal del macrocosmos-microcosmos, per la filosofia hermètica, o sigui el “cos humà “ ja que a través d'aquesta transmutació es pot acconseguir el domini de el nostre món interior, i així comencem a se capaços de controlar el nostre món exterior .

Tal com anem treballant en aquesta transmutació: alliberant la consciència, analitzant i discernint, ordenant i rectificant les aparences dels nostres sentits que tapen la realitat de les coses, dons bé, treballant en aquet símbol alquímic tenim que notar el canvi d’orientació que es va produint en nosaltres mateixos, conforme anem progressant.

Si nosaltres mateixos no notem aquet canvi, dons vol dir que el nostre treball no va per bon camí, i que hem de ser sincers en nosaltres mateixos i treballar millor aquest símbol químic.

Bé germans, els que esteu interessats en aquesta fòrmula jo os aconsello que si podeu llegiu el llibre “ El misterio de las Catedrales “ escrit per Fulcanelli (pseudònim). Es un llibre on explica bastant bé alguns dels misteris de la transmutació alquímica de la persona.

Cantet.

Comentarios